Valori

Eduard Hellvig este un transilvănean profund atașat de națiunea română, creștin ortodox, promotor al libertății și al adevărului.

Moderația practicată ca filosofie de viață și lipsa ostentației îl definesc în egală măsură ca om și ca profesionist. Discreția a fost trăsătura tuturor rolurilor publice pe care le-a îndeplinit și o particularitate a funcției manageriale recente, cea de director al SRI, considerând că eficiența în funcția exercitată nu este dependentă de gradul de expunere publică sau de dorința de asumare explicită a unor realizări.

Implicarea civică l-a determinat încă din studenție să fie activ în comunitate, iar forța acțiunii colective pentru binele comun este o convingere care l-a animat constant.

A muncit constant în cariera sa politică pentru întărirea rolului și prestigiului României în cadrul familiei euro-atlantice.

Are încredere în viitorul României, pe care îl privește cu optimism după depășirea tranziției post-comuniste.

Consideră că acest viitor se sprijină deopotrivă pe tradițiile naționale istorice și valorile democratice moderne, că România are aliați puternici și își poate asuma, la rândul său, un rol mai puternic de aliat și ghid pentru țări care își consolidează statutul democratic, într-un peisaj marcat de transformări semnificative.

“Cred în democrație, libertate și adevăr. Cred în onestitatea actului de putere. Cred în puterea tehnologiilor de a potența umanitatea. Și cred că viitorul României și al acestei părți de lume greu încercate este plin de oportunități, fiindcă împreună am învățat lecții grele cu care ne-a confruntat istoria și am trecut cu succes teste democratice dificile”.

Eduard Hellvig este un român al lumii Libere și prin activitatea sa profesională, politică, managerială este un strateg al Binelui comun.

La nivel național, Eduard Hellvig se regăsește în națiunea în expansiune creativă prin libertate de gândire și manifestarea spiritului inovativ.

La nivel global, Eduard Hellvig este atașat de un set universal de valori umaniste care înfloresc spre binele comun, în prezența pluralismului de idei și a unui leadership guvernat de valori naționale și liberale. Contribuie activ la edificarea unei expresii naționale de valoare, care să fie capabilă de a dobândi energia pentru a se afirma în lume la adevăratul potențial. Este încredințat de faptul că valorile naționale nu se pot manifesta plenar decât în construcții internaționale generate de sistemele democratice.

A ales și alege constant să fie modelul de demnitar care își limitează prezența publică la situațiile în care aceasta devine necesară pentru îndeplinirea misiunii sociale. Lipsa ostentației și a mizelor ego-centrate îl definesc în egală măsură ca om și ca profesionist.

Român prin definiție, occidental prin vocație.

România nu este centrul universului, dar este centrul universului personal.

Crede în onestitatea actului de putere.

Liber în gândire și tolerant, susține prevalența Omului în raport cu Statul.

Își venerează strămoșii, își respectă contemporanii, este implicat activ în construcția viitorului.

Eduard Hellvig
Eduard Hellvig
Eduard Hellvig