Despre

În 1997, Eduard Hellvig a absolvit cursurile Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică.

Între 1997 și 1999 lucrează ca broker al Bursei de Valori București, apoi devine consilier al ministrului de interne și după începutul anilor 2000 director general al Institutului de Studii Sociale.

Încă din anii de formare universitară, își cristalizează o viziune liberală asupra problemelor societății românești, o credință fermă în valorile democrației participative și dorința de a se implica în procesul de accelerare a modernizării României. Activează în politică începând din anul 2003.

În 2004 decide să candideze pentru un mandat de deputat și devine cel mai tânăr membru al legislaturii. Ulterior, până în 2015, este ales succesiv deputat în Parlamentul României și în Parlamentul European. Pe durata mandatelor de la București și Bruxelles, a activat ca secretar al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Parlamentul României, membru al Adunării Parlamentare a NATO, membru al Comisei de Comerț Internațional (INTA) și al Comisiei pentru Securitate și Apărare, membru al Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor din Parlamentul European, membru al Delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova, membru al Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest.

În 2009, devine doctor în Științe Politice al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

În plan politic intern, între anii 2011 și 2014 ocupă funcția de secretar general Partidului Național Liberal, fiind numit Ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului în anul 2012.

În anul 2015 a fost propus de Președintele României și numit de Parlamentul României în funcția de director al Serviciului Român de Informații.

Pe parcursul mandatului său de director, a inițiat și finalizat reformarea instituției pentru crearea unei structuri debirocratizate, agile și adaptate la provocările curente, a extras instituția din dezbaterea politică și a delimitat-o explicit de moștenirea și practicile fostei securități, o premieră pentru România post-comunistă.

Parcursul complet profesional și politic poate fi consultat aici.

Eduard Hellvig
Eduard Hellvig
Eduard Hellvig